maandag 6 juni 2011

Washington.



Het stel bij het Capitol!

Hier dan een kort verslagje van ons bezoek aan Washington. Na een heerlijke week in Orlando, waar we eigenlijk nog wel even wilden blijven, komen we aan in Washington. Om de highlights van een stad zo snel mogelijk te leren kennen (we zijn hier 2 dagen) kopen we gelijk 2 kaartjes voor de toeristische hop on/hop off dubbeldekker bus. Deze gaat langs de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad. En je krijgt gelijk een hoop informatie. Dus tijdens het zonnen in de open dubbeldekker leer je de stad een beetje kennen.
Om maar een paar spots te noemen: Capitol, Smithsonian (musea), diverse memorials zoals van Washington (de naald), Jefferson en de beroemde Lincoln. Memorials van Vietnam, WW I en II, Korea. En natuurlijk het Witte Huis.





Bezienswaardigheden, te voet en op wieltjes.
Bij Arlington begraafplaats hebben we een langere tijd doorgebracht. Deze begraafplaats is 1 groot memorial, hier liggen JFK en zijn vrouw Jackie, Edward en Robert Kennedy. Soldaten uit diverse oorlogen. De eerste zwarte Hoge Rechter. Diverse Memorials voor bijv. de Space Shuttle ongelukken. We bezochten het wisselen van de wacht bij de tombe van de Onbekende Soldaat.


Indrukwekkend!


De meeste bezienswaardigheden liggen rondom de Mall, dat is eigenlijk een park als hoofdstraat. Maar wel eentje van zo’n twee en een halve kilometer lang, dus niet te lopen allemaal. De grootsheid is indrukwekkend. Je mag denken wat je wil van die Amerikanen maar aandacht besteden aan hun verleden doen ze uitstekend. Er wordt erg veel historisch besef besteed aan hun militaire geschiedenis en aan de soldaten die gevallen zijn op meerdere slagvelden. Ook de veteranen worden hoog gerespecteerd. Dat alles laat je wel wat anders denken over Amerika’s buitenlandpolitiek. Natuurlijk is het niet allemaal fris wat ze hebben gedaan maar ze doen het wel uit een principieel uitgangspunt: Vrede en veiligheid voor iedereen. Op een muur bij het Korea monument staat bijvoorbeeld geschreven: Freedom is not free. Daarmee zeggen ze dus dat vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend is en dat daar soms voor gevochten moet worden. En daar is Amerika toe bereid! Eigenlijk weten we dat allang, anders hadden we met z’n allen gewoon Duits gesproken en was Vietnam een Chinese provincie en Cuba was de grootste stad van Rusland.
Mijn respect voor de uitvoerder, de soldaat, is wederom gegroeid. Dus ook voor Dax!




Respect!
Maar goed, genoeg politiek, er moet ook gegeten worden. Washington kent een leuke wijk, Georgetown. Wij hier naartoe en ja hoor, wat een leuke sfeer hangt hier. Het is net alsof we in een leuk Engels dorpje zijn, alleen rijdt iedereen hier aan de goede kant. We ontdekten een gezellig uitziend Italiaans restaurant en kregen een tafeltje aan het open raam. Hier hebben we heerlijk genoten van het zonnetje en van het eten, fantastisch gewoon.



Inkie haar favoriet: Steak Tartare!

De volgende dag stond de Segway op het programma. Een Segway is een electrisch vervoermiddel op 2 wielen en een stuur, that’s it. Hoe het werkt weet ik niet (iets met gyroscopen) maar het is onwijs gaaf. Je staat op zo’n apparaat en alleen maar door naar voren of achteren te bewegen ga je vooruit (of achteruit). Grote hilariteit alom in ieder geval en met een groepje ga je een tochtje maken. Ook dit was weer errug leuk. Al die mensen kijken naar je en foto’s maken… Ik denk dat wij ondertussen het meest gefotografeerde stel van de USA zijn!


Erg leuk om vanaf de Segway foto’s en filmpjes te maken van het Witte Huis, Capitol, Washington Monument enz.








Te voet verder: Lincoln Monument, zeer indrukwekkend, wie kent het niet. Vietnam Memorial, brok in de keel van de memoralia die bezoekers achterlaten. Op naar de musea. American History en het Air and Space Museum. Ook en leuk uitzicht vanaf de toren van het Postal Office, erg grappig.
‘s Avonds nog een rondrit gemaakt met de avonddubbeldekker. Leuk hoor, al die mooie gebouwen met die mooie lichtjes.





En nu is het alweer zondag, zitten we in de trein naar Philadelphia!

3 opmerkingen:

Anita zei

Jullie hebben echt alle highlights van Washington gezien in een zeer korte tijd. Leuke manier zo op de Segway. Wij vonden Washington ook een schitterende stad en hebben er echt genoten. Mooie foto's heb je weer geplaatst. Veel plezier in Philadelphia.

Anoniem zei

DIE FOTO SAMEN OP DE SEGWAY VOOR HET WITTE HUIS! GEWELDIG! KUS Di.

Anoniem zei

Wat een avonturen! En ik maar denken dat wij alles gezien hadden! ... dus niet ....
Nog niet moe na 4 weken?
Dikke kus, Angela