zaterdag 21 mei 2011

Grand Canyon en Antelope Canyon


Gisteren, na een paar uur gereden te hebben over een niet zo'n interessante weg, aangekomen bij de Grand Canyon. We (Inkie) hadden een lodge aan de rand van de canyon gereserveerd. Dat was een schitterende verrassing want we hadden uitzicht op en in de canyon.
 
Ons uitzicht....

Helaas was het weer wederom niet zo best, het was bewolkt en er woei een koude wind. Desondanks konden we een pittige wandeling maken langs de South Rim waar we zeer veel mooie kiekjes geschoten hebben.


 


Na deze mooie momenten zijn we naar het vliegveld gereden waar een helikopter klaar stond om ons over de Canyon te vliegen. Inkie heeft dit ooit al eens gedaan en toen zat zij in het midden waar je geen mooi uitzicht hebt, zo tussen die andere toeristen. Nu kregen we, hoezee, allebei een plekje aan het raam, de mijne kan zelfs open! Na een kort stukje over het bos vlieg je zomaar over de Grand Canyon!!! Wat een ongelooflijk mooi gezicht is dat! Echt bizar hoe groot en diep zo'n imposant natuurverschijnsel is. Ook hier weer helaas, het was niet zonnig en daardoor komen de kleuren niet goed tot hun recht.


 


De volgende ochtend gelukkig wel een stralende zon zonder wolkjes aan de hemel. Nog snel een paar foto's gemaakt want we gingen alweer op weg, en wel naar Page. Daar is de Antelope Canyon en de Horse Band.
Antelope Canyon is een kloof en als je hier doorheen loopt zie je schitterende rotsformatie's. Deze zijn in de loop der miljoenen jaren door wind en water zo zijn uitgeslepen dat je waanzinnig mooie golvende en veelkleurige rotsen te zien krijgt (Mooie foto's van Inkie).



Hierna op naar de Horse Band. Dit is een uitkijkpunt op de Colorado rivier en die stroomt, in de vorm van een hoefijzer, een paar honderd meter onder ons door. Ook hier een adembenemend uitzicht! Met recht adembenemend want het waaide erg hard waardoor onze tere huidjes zijn gezandstraald. We durfden ook niet al te dicht bij de rand te staan, je kon zo naar beneden geblazen worden.




Van al die indrukken krijg je trek dus een Italiaanse lunch was onze beloning.




Tot morgen!

1 opmerking:

Unknown zei

ha inkie en maurich eindelijk op de site gekeken. Wat een super reis maken jullie en kunnen wij
ook een beetje meegenieten. Nog een fijne tijd en ik blijf het volgen doeiiiiiiiiiiiiiiii tant