vrijdag 3 juni 2011

Twee uitjes in Florida...

Afgelopen dinsdag zijn we naar Cape Canaveral Kennedy Space Centre, het NASA lanceergebeuren, geweest. Dit bezoekje stond al gepland vanaf het moment dat mijn moeder mij midden in de nacht wakker maakte, zo'n 42 jaar geleden, om naar een live uitzending vanaf de maan te kijken. Ik heb dus even moeten wachten maar het wachten was het wel waard. Een megagroot complex, waar duizenden mensen werken, alleen maar om een paar raketten de ruimte in te schieten. Best wel interessant om een heel klein beetje de astrosfeer te proeven. Ook nog natuurlijk in een vlucht simulator geweest, grappig maar niet onwijs indrukwekkend.




Wat wel indrukwekkend was, was het gebied waar dit allemaal lag. Cape Canaveral is een zeer groot oorspronkelijk moerasland. Nu is het zelfs een beschermd natuurgebied. Je komt er wederom van alles tegen: krokodillen, adelaars, "wilde varkens" en natuurlijk een hele hoop mooie vogeltjes en bloemetjes. Aangezien het hele gebied "restricted" is kan alles wat er groeit en bloeit rustig zijn gang gaan. Zelfs de omliggende zee is afgesloten voor allerlei vaarbewegingen dus ook het zeeleven is goed beschermd. Grappige tegenstelling best wel, aan de ene kant een high tech miljardenbusiness en aan de andere kant de zorg voor de natuur.

Vandaag zijn we in Epcot geweest. Dit is een semi wetenschappelijk onderdeel van de Disney groep.




Minnie wilde zo graag met ons op de foto dat we maar ja hebben gezegd

Ook dit park stond al jaren op mijn lijstje. De andere parken hoefden van mij (ons) niet zo maar Epcot, daar was ik wel nieuwsgierig naar. En inderdaad dit is een leuk park met een hoop wetenschappelijk vertier en aan de andere kant een aantal perfekt nagemaakte "thema-landen" zoals Italie, Japan, Mexico, Frankrijk enz. In "Duitsland" hebben we ouderwets gezellig in een biergarten aan een lange biertafel lekker duits gegeten: Schnitzel, Bratkartoffeln, Suppe en als toetje Apfelstrudel mit Vanillesause.


Waar hebben we dit eerder gezien?

Quelle mademoiselle!

Wurzburgje

De dag viel wel bijna in het water aangezien Ing en ik al na de eerste attractie ietwat belabberd naar buiten kwamen. Ook hier wederom een vluchtsimulatie maar dan naar Mars en veel en veel heftiger en echter dan in Cape Canaveral. De kotszakjes hingen voor ons, klaar om gebruikt te worden. Gelukkig was dit niet nodig maar het scheelde echt heel erg weinig. Wij dus allebei zwaar misselijk! Echt zwaar misselijk. We hadden bijna 2 uur nodig om weer bij te komen, bijna gingen we weer terug naar het zwembad. Maar ja, je gooit niet zomaar zo'n 180 dollar de prullenbak in, dus doorgaan zullen we.
Uiteindelijk kwam alles weer goed zodat het eerder genoemde bezoek aan de Duitse biergarten niet in het gevaar kwam. Ik ben zelfs nog in een spannende attractie geweest: Test Track. Snelle autootjes die zogenaamd getest werden. Grappig en gelukkig niet misselijk geworden. We zijn tot de conclusie gekomen dat "wilde" attractie's voor ons tot het verleden behoren of we moeten ons eerst volgooien met reisziekte pillen.
Het was toch een hele leuke dag, afluitend vanzelfsprekend met een imposant vuurwerk.





Morgen vertrekken we naar Washington, errrruuug vroeg. Maar dan hebben we ook lekker lang daar. Misschien zien we Obama nog...

Tot dan maar weer!

2 opmerkingen:

Anita zei

Leuk toch een pretpark bezocht. Epcot is ons favoriete park maar Mission Space slaan we altijd over. Wij vinden Soarin' en Test Track de leukste attracties daar. Heel veel plezier op jullie volgende bestemming.

Anoniem zei

Zo waanzinnig leuk die verhalen, of je er zelf bij bent! Heel veel plezier nog. Dikke kus, Angela