zondag 19 juni 2011

New York, nog een keer...

Op de fiets door Central Park!!



Daar zijn we weer. Het is zaterdagavond en we zijn al weer vroeg in het hotel, speciaal om ons blogje bij te werken.
Nee hoor, we zijn  gewoon uitgeteld van het lopen enzo. De dag duurt te kort en de dagen dat we hier zijn, zijn niet genoeg om veel te zien. Maar we doen ons best.
Ik was vergeten te melden dat we van de week ook nog bij een honkbalwedstrijd van de New York Yankees zijn geweest.


Het spel op zich is doodsaai (de spelers bewegen alleen bij 3 outs zodat ze moeten wisselen) maar wat een sfeer! Ze weten er wel wat van te maken hoor, die Amerikanen. Een show met alles erop en eraan. Veel reclame en het publiek wordt op allerlei manieren opgewarmd. En dat is, zoals gezegd, wel nodig. Alle 7 inningen hebben we dan ook niet uitgezeten maar het was wel een bijzondere ervaring.
PS. NY Yankees hebben gewonnen, van de Texas huppeldepups.

Vandaag hebben we zowaar uitgeslapen. Om 10 uur werden we wakker dus ontbijt in het hotel was er niet meer bij. De bedoeling was om met onze NY pas, waar ik eerder over heb geschreven, fietsen te huren en dan door Central Park te cruisen.  Alleen geven ze meer passen uit dan fietsen dus hebben we maar betaald om fietsen te huren:(
Wij dus door Central Park op onze fietsjes. Dit is kikken zeg. Wat een onwijs leuk en divers park is dit. Het is zaterdag dus erg druk met joggers en fietsers, wandelaars en straatartiesten. Ook erg veel picknickers en zonaanbidders (het was vandaag een errug warme dag gelukkig) en er mag in het hele park lekker niet gerookt worden, joepie! Lekker tochtje gemaakt langs vijvers, speelvelden en ligweides. Wat ons ook opviel was het heuvelachtige parcours. Helaas voor Inkie had zij een fiets zonder pedalassist deze keer en dat na een dag shoppen, haha.







Leontien en Joop















Na CP gaan we op weg naar de High Line. Dit is een tot park/wandelgebied omgebouwde metrolijn in het Meat District. De wijk is een opgekalefaterd handelsgebied en erg gezellig. De High Line zelf is zo ongeveer 2 kilometer lang, ligt boven de straat en is een genot om te verkennen. Dit hebben ze ook weer onwijs leuk en mooi gemaakt. Zaterdag, dus erg druk, maar wederom een leuke belevenis. Als je in NY bent moet je de High Line zeker een bezoek brengen.

Dit is een ex-spoorlijn...

Hierna nemen we de bus naar Harlem, de beruchte wijk die helemaal opgeknapt zou zijn. Nou, dat is dus zo. Wat een heerlijk gezellige wijk is dit. Zo relaxed (komt ook door de temperatuur) en erg veel winkeltjes. In de beroemde Lenox Lounge hebben we een lekker drankje genomen.


Afgezien van de plasmaschermen waan je je in de jaren '50!

Verder zijn we door een aantal straten gewandeld en werden we aangenaam verrast door de architectuur. Wat een mooie huizen staan hier in zeer mooie straten. In de schaduw van grote bomen staan huizen met van die leuke trapjes ervoor en hier en daar zelfs veranda's. En dat midden in NY! Zeeeer leuke ervaring, mocht je in NY zijn, ga dan zeker naar Harlem.





Heerlijke wandelstraatjes in Harlem.

Overigens is ook Harlem een oorspronkelijk Nederlands woord: Haarlem. Net zoals Brooklyn (Breukelen) en de Bronx (Bronks).


Vanavond hebben we weer gegeten bij de Belg en ja hoor, wederom nederlandse muziek op de WC. Na Bennie Neyman 1 of ander liedje over Amore. In mijn gedachte gaat mijn schoonzus uit haar dak hier op de wc.

Inkie wederom een Steak Tartare en ikke een kipsateetje.


Morgen naar Guggenheim, Metropolitan, Brooklyn en...?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat heb ik gezien, die heb ik gezien en dat ook en dat ... en dat ... tis alsof ik weer terug ben. Gaaf he dat New York. Ga er ook zeker weer eens terug.
Over terug gesproken: wanneer zijn jullie weer in het land eigenlijk. Volgens moeders 21 juni. Das morgen al!

Anita zei

Hoi, hoi, jullie zijn inmiddels al een poosje thuis. Viel de jetlag mee? Jullie hebben wel een superreis achter de rug, ik vond het heerlijk om jullie verslag te volgen. Maak je nog een slot aan het verslag? Ben erg benieuwd of jullie bij Guggenheim geweest zijn. Zou je me ook het adres van de Belg in NY willen doorgeven.
Heel veel groetjes en tot een volgende keer.
Anita (Tans4USA)

ingmau zei

Hallo Anita, we vonden het erg leuk dat je ons zo trouw bent blijven volgen:-) Er komt zeker een goed eind en na woord op het blog. We hebben eigenlijk geen/weinig last van de jetlag omdat we zijn begonnen met in de avond te werken, wat nu geweldig gemakkelijk ging! Wel laat uit bed...
Waar we wel last van hebben is heimwee, we hebben het echt af en toe moeilijk omdat we het zo ontzettend leuk hebben gehad en we iedere keer proosten op het eind van de vakantie hahaha we willen maar niet dat het gevoel weg gaat.
Het adres van de Belg is:BXL Café
125 West 43rd Street New York, NY 10036
Zodra jullie weer gaan ga ik je zeker volgen.
Groetjes Ingrid:-)