vrijdag 8 juli 2011

New York, laatste dag....

Nou, daar is ie dan, onze laatste volle dag in New York (en in de States).
We gaan een stadswandeling door Brooklyn doen, hebben we besloten. Brooklyn is een wijk aan de overkant van de rivier en kun je bereiken door, natuurlijk, de wereldberoemde Brooklyn Bridge. Aangezien wij die al befietst hebben gaan we met de metro.



En maar sporen en sporen...






We starten onze wandeling aan de voet van de brug. Het is een mooi gezicht om vanaf hier de brug, en aan de overkant Manhattan te zien liggen. Het zonnetje schijnt heerlijk, temperatuur is goed.





Het gedeelte waar we beginnen is een oude industriewijk die aardig opgeknapt wordt. Leuke straatjes met winkeltjes en restaurantjes. Dus je raadt het al: tijd voor een hapje en een drankje. We gaan voor een hamburgermenu, wellicht de laatste? Het restaurant heeft aan de achterzijde een verdiepte tuin waar we plaatsnemen aan een tafeltje. Wat opvalt is de rust. Aangezien de tuin diep ligt is het erg stil om ons heen en hangt er een bijna Mediterrane sfeer. Ing is weer in haar nopjes met haar tonijntaco!

Hierna sjokken we verder, richting water. Er is een erg mooie wandelboulevard aangelegd waar wandelaars lekker kunnen flaneren en genieten van het uitzicht. Hier en daar een stuk gras waar we kunnen rusten. Ook staan er mooie stoeltjes en tafeltjes waar mensen kunnen picknicken. Overigens, alles staat los. Hier geen angst voor vandalisme!







We vervolgen onze wandeling de wijk in. Via een heuveltje komen we bij een andere wandelboulevard. Deze ligt wat hoger en biedt een nog mooier zicht op Manhattan. En aan de "stadskant" zijn er erg mooie huizen met veel mooi smeedwerk en romantische veranda's. Een erg mooi plekje om te wonen!








Een confronterende foto van hoe het eens was...

We trekken de wijk in en zijn weer aangenaam verrast door de ontspannen sfeer die hier heerst. Mooie huizen in straten met veel bomen, groenteboertjes, bloemenkiosken, het is net een Europees land. Het heet niet voor niks Breukelen, haha.

We houden het voor gezien, Downtown NY wacht op ons. We gaan naar Little Italy. Het zonnetje schijnt dus waar kan je beter op een terras gaan zitten dan hier!






In Little Italy aangekomen belanden we in een straat met errug veel restaurants waar obers ons proberen te lokken. Tourist traps? Het zal wel, gezellig is het zeker. We kijken onze ogen weer uit.





Na de straat helemaal uitgelopen te hebben kiezen we er 1 uit. Goedkoop menu lokt ons, alleen kiezen wij weer het duurste en ook natuurlijk de fles huiswijn komt op tafel. En wat blijkt: niks tourist trap! Heerlijk eten, fantastische bediening, vriendelijke ober en we nemen en krijgen de tijd.


 Heerlijke afsluiting van onze vakantie maar ook een droevige. Er zitten verraderlijk veel pittige paprika's in ons eten;(

We krijgen van de ober de tip om een barretje te bezoeken waar iets van de Soprano's is opgenomen. We gaan er wat drinken maar helaas was het erg rustig en niet zo veel herkenbaar. Maar goed.







We vertrekken naar ons hotel, de laatste nacht...

Ons vliegtuig vertrekt in de namiddag dus hebben we nog een paar uur om de laatste souveniertjes te kopen en alle mensen gedag te zeggen. We lopen een beetje verloren over Times Square en 42nd. De mensen zijn vrolijk maar we zien het niet meer. Ons rest de terugreis en herinneringen.....

Geen opmerkingen: